Katılım Bankacılığı

TKBB ve SESRIC Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı


Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) arasında İİT üyesi ülkelerde sürdürülebilir kalkınma ve katılım bankacılığı sektörüne yönelik bilgi ve uzmanlık aktarımı yoluyla ortak çalışma alanlarında iş birliğini kolaylaştırmak ve güçlendirmek adına SESRIC Genel Merkezi’nde Mutabakat Zaptı (MoU) imzalandı.

TKBB Genel Sekreteri İsmail VURAL ve SESRIC Genel Direktörü Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından imzalanan anlaşma ile özellikle ortak kapasite programları gerçekleştirilmesi, veri paylaşımı, ve proje yönetişimi konularında iş birliği konularına değinildi.

İmza töreninin ardından SESRIC ve OIC Sistemi hakkında kapsamlı bir sunum yapıldı. Sunumda, Birleşmiş Milletler’den sonra ikinci büyük uluslararası örgüt olan OIC’nin tarihi ve yapısı, OIC Üye Ülkeler grubu hakkında çarpıcı gerçekler ve istatistikler, SESRIC’in tarihi ve istatistik, araştırma ve eğitim olmak üzere 3 yetki alanına giren faaliyetleri ele alındı.

Ardından, Türkiye’nin katılım bankalarını temsil eden TKBB, ülke içinde katılım bankacılığı prensiplerini teşvik etme ve geliştirme konusundaki yetki ve faaliyetlerini özetledi. İslami finansın önde gelen savunucusu olarak TKBB, bölgedeki finansal kapsayıcılığı ve istikrarı artırma gibi daha geniş hedeflerle uyumlu olarak Helal finansal ekosisteminin genişlemesini destekliyor.

Mutabakat Zaptı, İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri arasında İslami finansa odaklanarak, yenilik ve ilerleme için ekonomik büyüme için iş birliğini teşvik etmeyi amaçlıyor. İslami finans ve reel sektörlerin 2025 yılına kadar %8-10 büyüme oranıyla büyümesi bekleniyor. Finans ve reel sektörleri kapsayan İslami ekonominin 2025 yılına kadar 3,5 trilyon ABD dolarını aşması öngörülüyor.






Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir