AkademiEtkinlikler

FinansGenç yeni dönem başvuruları başladı


FinansGenç projesi, her geçen gün daha fazla ilgi gören İslam Ekonomisi ve Katılım Finansı alanlarında yol almak isteyen gençler için harika bir fırsat sunuyor!

İslam Ekonomisi ve İslami Finans alanında kendini geliştirmek isteyen üniversiteli gençler, FinansGenç sizi bekliyor!

FinansGenç projesinin amacı, bu alanda uzmanlaşmak isteyen öğrencilerle birlikte çalışarak İslami finansı daha da ileri taşımak ve uluslararası düzeyde birlikte çalışma imkânları oluşturmaktadır.

FinansGenç 3 farklı atölye ile sizlerle buluşuyor!

Birikimli Atölye

Birikimli Atölye, üniversite öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan bir finansal eğitim programıdır. Bu programda, katılımcılar İslam iktisadının temelleri, finansal yapılar ve fıkhi yönetişim konularını öğrenirken, katılım bankacılığı, sigortacılığı ve sermaye piyasalarının temel yapıları hakkında da bilgi sahibi olacaklardır. Ayrıca, İslami finansal ürünler, sözleşmeler ve risk yönetimi üzerine eğitimler verilecek ve katılım finans ekosistemi ile sürdürülebilirlik konularına odaklanılacaktır.

Dijital Atölye

Dijital Atölye, üniversite öğrencilerine finansal teknolojiler alanında fırsatlar sunan bir eğitim programıdır. Bu atölyede, katılımcılar Türkiye’de ve dünyada İslami finansal teknolojilerin gelişimini öğrenirken, aynı zamanda İslam iktisadının temelleri ve tarihsel gelişimi üzerine de bilgi edineceklerdir. Programda ayrıca veri bilimi ve uygulamalarıyla ilgili dersler verilecek ve start-up ekosistemi ile girişimcilik hakkında detaylı bir eğitim sunulacaktır.

Sermaye Piyasaları Atölyesi

Sermaye Piyasaları Atölyesi, katılım sermaye piyasaları alanında uzmanlaşmak isteyen üniversite öğrencilerine yönelik bir eğitim programıdır. Bu atölyede, katılımcılar sermaye piyasalarının mevzuatı, kurumları ve araçları hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Ayrıca portföy yönetimi ve değerleme yöntemleri, yatırım ve finansman kararlarının nasıl alındığı konularında da eğitimler verilecektir. Program, İslam iktisadı düşünce tarihi ve temelleri üzerine de dersler içererek, katılımcılara bu alanda geniş bir perspektif kazandırmayı hedeflemektedir.

Atölyelerde Bizi Neler Bekliyor ?
  • Finansal kurumlara ziyaretler
  • Sektörün ileri gelenleriyle deneyim paylaşımı
  • Projeler, okumalar ve uygulamalı çalışmalar
  • Yurt dışı gezisi, staj ve burs imkanı

Atölyelerin Amacı Nedir?

Bu atölyeye katılım gösteren öğrencilerin bahsedilen konularda gerekli bilgiye sahip olmasını sağlamak, merak uyandırıp araştırmalarını ve öğrenme isteklerini sağlamak hem teorik hem de pratik yönüyle katılımcılara bu konularda bilgi birikimi kazandırmak amaçlarıdır.

Atölye Öğrencilerinden Beklentiler Nelerdir?

Derslere aktif bir şekilde asgari 75% katılım sağlamak.

Burs, Staj ve Yurt dışı İmkanlarından Kimler Yararlanabilir?

Atölyeye kabul edilmiş bütün öğrencilere (katılım şartını yerine getiren) belirlenen tutar kadar burs ödemesi aylık olarak sağlanacaktır. Staj ve yurt dışı imkanlarından yararlanmak isteyen öğrencilerin atölye boyunca aktif katılım göstermeleri ve bitirme projelerinde başarılı olmaları onlara bu imkanlarda öncelik verilmesini sağlayacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilir?

İstanbul’da okuyan üniversite öğrencileri atölyelere başvurabilir.

*Başvuru esnasında ikincil tercihte bulunduysanız öncelikli tercihinize girememe durumunda ikincil tercihiniz için değerlendirileceksiniz.

Son başvuru Tarihi: 8 Ekim !!

Başvuru Formu: https://form.onder.org.tr/index.php?r=app%2Fform&id=LdRVOQ



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.