Katılım Sigortacılığı ve BES

TSB Makale yarışması başvuruları başladı


Türkiye Sigorta Birliği’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Sigortacılık Makale Yarışması’na başvurular başladı. Son başvuru tarihi 13 Eylül 2024.

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Sigortacılık Makale Yarışması’na başvurular başladı. Lisans ve ön lisans bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler ve/veya sigorta sektöründe en fazla 2 yıllık deneyime sahip kişilere yönelik düzenlenen akademik makale yarışmasına son başvuru tarihi 13 Eylül 2024.

Makaleler, yazarının güncel özgeçmiş ve öğrenci ise öğrenci belgesiyle birlikte yarisma@tsb.org.tr e-posta adresine “TSB Sigortacılık Makale Yarışması” konu başlığıyla gönderilecek.

Yarışmaya katılım için ön kayıt yapılması ise gerekmiyor.

Yarışma hakkında detaylı bilgi ve başvuru koşullarına buradan ulaşabilirsiniz.

Değerlendirmeye alınacak makale yazım formatı konusunda geçmiş yıllardaki makalelere buradan ulaşabilirsiniz.

YARIŞMANIN KONUSU

1-2 Ekim 2024 Uluslararası Sigorta Haftası kapsamında üniversite öğrencileri ve sigorta sektöründe en fazla 2 yıl deneyime sahip kişilere yönelik makale yarışması.

JÜRİ VE DEĞERLENDİRME

• Prof. Dr. Nilüfer DALKILIÇ, Dumlupınar Üniversitesi

• Doç. Dr. Özgür AKPINAR, Marmara Üniversitesi

• Dr. Öğr. Üyesi Hasan MERAL, Marmara Üniversitesi

• Asst. Prof. Dr. Behlül ERSOY, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi

• Fuat ÇAMLIBEL, International Journal of Insurance and Finance – Editör

• Dr. Aysun Yıldız ÖZER, Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreter Yardımcısı

TÜRKİYE SİGORTA BİRLİĞİ SİGORTACILIK MAKALE YARIŞMASI BAŞVURU ŞARTLARI VE YÖNTEMİ

• Türkiye’deki veya yurtdışındaki lisans ve yüksek lisans bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler ve/veya sigorta sektöründe en fazla 2 yıllık deneyime sahip kişiler başvurabilir.

• Makaleler, yazarının güncel özgeçmiş ve öğrenci ise öğrenci belgesiyle birlikte yarisma@tsb.org.tr e-posta adresine “TSB Sigortacılık Makale Yarışması” konu başlığıyla gönderilmelidir. Yarışmaya katılım için ön kayıt yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

• Yarışma için hazırlanacak makaleler Türkçe dilinde en az 2.000 en fazla 5.000 kelime olmalıdır.

• En az 1, en fazla 3 makaleyle yarışmaya katılım sağlanabilir. • Bireysel veya grup katılımı mümkündür.

• Yazım ve akademik alıntı kurallarına dikkat edilmelidir.

• Yarışmaya katılan makalelerin tüm yayın, yayım ve dağıtım hakları Türkiye Sigorta Birliği’ne aittir.

MAKALE YARIŞMASI KONU BAŞLIKLARI

1. Yapay zeka ve büyük veri analitiği gibi teknolojik inovasyonlar, sigorta sektöründe risk değerlendirmesi ve müşteri hizmetleri sürecini nasıl dönüştürmektedir? Bu dönüşüm, toplumların koruma açığının kapatılmasına nasıl hizmet edebilir?

2. Dijital sigortacılık, geleneksel sigorta modellerine kıyasla müşterilere ne gibi avantajlar ve dezavantajlar sunmaktadır? Bu yeni model, sigorta şirketlerinin iş yapış şekillerini ve sektördeki rekabet dinamiklerini nasıl değiştirmektedir?

3. Jeopolitik risklerin sigorta sektörü üzerindeki etkileri nelerdir ve sigorta şirketleri bu riskleri yönetmek için ne tür stratejiler geliştirmelidir? Bu stratejinin etkinliği, sigortalılar ve küresel sigorta piyasaları üzerinde nasıl bir etki yaratabilir?

4. Siber risklerin artan karmaşıklığı ve sıklığına karşın sigorta şirketleri, siber sigorta poliçelerini tasarlarken ve fiyatlandırırken hangi kriterleri göz önünde bulundurmalıdır? Sigorta bireylerin ve kurumların siber güvenlik stratejilerini nasıl şekillendirmektedir?

5. İklim değişikliği doğal afet risklerini nasıl etkilemektedir ve bu etkiler sigorta sektöründe nasıl bir dönüşüme yol açmaktadır? Sigorta şirketleri, iklim değişikliğine adapte olmak için hangi yenilikçi ürün ve stratejileri geliştirmelidir?

6. Yaşlanan nüfus yapısının emekliliğe yönelik tasarruflar üzerindeki etkileri nelerdir? Sizce sigorta ürünleri ile hizmetleri nasıl yeniden şekillendirilmeli ve yaşlanan nüfusa yönelik olarak hangi stratejileri geliştirmelidir?

7. Ülkemizde Z kuşağında sigorta bilincinin artırılması için ne tür stratejiler geliştirilebilir? Gençler için özel olarak tasarlanmış sigorta ürünleri hangi özelliklere sahip olmalıdır?




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.