Etkinlikler

Helal Expo Fuarı 27-30 Kasım 2024 tarihlerinde düzenlenecek


Helal Expo Fuarı 27-30 Kasım 2024 tarihleri arasında “Helal de Başarılı On Yıl Ortak Vizyon İle Geleceği Şekillendiriyoruz” teması ile İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Helal belgeli ürün ve hizmet ticareti alanındaki dünyanın en büyük etkinliklerden olan İİT Helal Expo, İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT), İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) ile iş birliği içinde, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıklar ve kamunun desteğiyle her yıl düzenlenen bir etkinlik olup ülkemizden ve dünya genelinden sektör temsilcilerini bir araya getirmektedir.

Her yıl Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen Helal Expo Uluslararası Ticaret Fuarı, İslam İş Birliği Teşkilatı (İİT) ve İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’nün (SMIIC) koordinasyonu ile Discover Events tarafından organize edilmektedir.  

2023 yılında, 45 farklı ülke, 220’si yurt dışından olmak üzere toplamda 314 katılımcı firma ile beraber 82 ülkeden gelen 7375’i yabancı ziyaretçilerden oluşan, toplamda ise 23.351 ziyaretçiyle gerçekleşen Helal Expo Fuarı, birçok uluslararası üst düzey bürokratları da misafir ederek başarılı bir şekilde etkinliğini gerçekleştirmiştir.

Küresel arenadaki en büyük “helal organizasyonu” olarak kabul edilen etkinliğin, 2024 yılında ki hedefi dünyanın dört bir yanından katılan 500’den fazla satın alma profesyonellerine ev sahipliği yapmaktır. Aynı zamanda 10.000’i yabancı olmak üzere 40.000’e yakın ziyaretçi ağırlamaya hazırlanan etkinlik, B2B anlaşmaları ile şirketlerin helal sektöründen daha fazla pay almasına zemin hazırlayacak. Ayrıca 25’ten fazla ülkeden de milli ve bireysel katılımın beklendiği fuar, birçok sektör temsilcisini bir araya getirecek.

Helal piyasasının en önemli ticari iş birliği platformu olan Helal Expo ve içerisinde bulunan diğer etkinlikleri ile 7 Trilyon Dolara yakın helal piyasasında Türkiye’yi merkez ülke haline getirerek, stratejik hedefleri doğrultusunda, dünya genelinde 2 milyara ulaşan tüketici kitlesine sahip bu sektörü, özellikle gıda, ilaç, kozmetik, tekstil, turizm ve finans alanlarında ülkemize çekmeyi hedeflemektedir. 2024 yılının son çeyreğinde gerçekleşecek olan Helal Expo, 27-30 Kasım 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir