Katılım Sigortacılığı ve BES

Özgür Bülent Koç, Türk Reasürans’ta Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı


Özgür Bülent Koç, 1 Ağustos 2024 itibarıyla Türk Reasürans Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenecek.

Sigorta sektöründe deneyimli bir isim olan Özgür Bülent Koç, Türk Reasürans Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

Koç, bu görevi 1 Ağustos 2024 itibarıyla Ebru Kır’dan devralacak. Türk Reasürans’ta Yurt İçi Trete Kabulleri, Yangın ve Mühendislik İhtiyari Reasürans, Sorumluluk İhtiyari Reasürans ve Hukuk bölümlerinden sorumlu olacak.


Özgür Bülent Koç Hakkında

1975 yılında Ankara’da doğan Koç, ortaokul ve lise eğitimini Bursa Erkek Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1996’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1999’da askerlik hizmetini tamamladı. Evli ve dört çocuk babası olan Koç, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

İş hayatına 1996 yılında Işık (Bereket) Sigorta’da Risk Mühendisi ve Reasürans Uzmanı olarak başlayan Koç, daha sonra Willis Re Türkiye’de direktörlük yapmıştır.

Londra ve Türkiye ofislerinde yaklaşık 1,5 yıl çalıştıktan sonra, Ocak 2009’da Neova Sigorta’ya kurucu Genel Müdür olarak transfer olmuştur. Neova Sigorta’da 13,5 yıl boyunca Genel Müdürlük görevini yürütmüş; ayrıca Sigorta ve Bilgi Gözetim Merkezi, Katılım Sigortacılığı Derneği ve Türkiye Sigorta Birliği’nde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Temmuz 2022’de Neova Sigorta’dan ayrılan Koç, Mart 2023’ten itibaren Türk Reasürans ve DASK’ta Strateji ve Proje Danışmanlığı, ayrıca T-Rupt Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir