Finansal Teknolojiler

Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti arttı


Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkan sağlayan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti, 750 liradan 1500 liraya çıkarıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) bankalara gönderdiği yazıya göre, 1 Temmuz 2022’de 750 liraya çıkarılan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti, 2 yıl sonra güncellendi.

Şifresiz işlem limiti, 1 Temmuz 2024 Pazartesi gününden itibaren 1500 lira oldu.

TEMASSIZ ÖDEME NEDİR?

Temassız ödeme, en basit anlatımla hızlı bir şekilde işlem yapılması için geliştirilen bir teknolojidir. Temassız kart, temassız okuyucusu olan cihazlara yaklaştırılarak ödeme işlemleri 1 saniyeden az sürede yapılabiliyor. Kredi kartları olduğu gibi, banka kartları, ön ödemeli kartlar da temassız özellik taşıyabilirler.

TEMASSIZ KART NASIL KULLANILIR?

Kartınız temassız özelliği taşıyorsa, temassız özellikli POS ve ya Ödeme Kaydedici Cihaza (ÖKC) yaklaştırarak ödemenizi yapabilirsiniz. İşlemin yapılabilmesi için kartın, ödemeyi almaya hazır olan cihaza 4 santimetre mesafede olması gerekiyor. 

TEMASSIZ KART NASIL ALINIR?

Başvurunuz sırasında kart veren banka/kuruluş temsilcisine kartınızın temassız özellikli olmasını istediğinizi söylemeniz yeterli.

POS CİHAZI TEMASSIZ POS İLE DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) “Mağaza sahibiyim, POS cihazımı Temassız POS ile değiştirebilir miyim?” sorusunu şöyle yanıtlıyor: Evet, cihazınızı temassız cihazla değiştirebilirsiniz. Çalıştığınız bankaya/kuruluşa, temassız özellikli bir POS cihazı talebinizin olduğunu iletmeniz yeterli. Yeni nesil yazarkasa (ÖKC) ile temassız ödeme kabul edebilmek için ise yazarkasanızı satın aldığınız üreticiden bilgi alabilirsiniz.

Temassız ödeme sayesinde işlemler daha hızlı yapılacağı için müşterilerinizin kasa önünde sıra bekleme süresini azaltırsınız. Böylece hem müşteri memnuniyeti sağlar, hem de personelinizin iş yükünü hafifletebilirsiniz. Temassız yapılan işlemlerde Üye İşyerine ek maliyet oluşmayacak, mevcut çalışma koşullarınız geçerli olacaktır. 



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir