Katılım Sermaye Piyasası

Kuveyt Türk Portföy, Harcy’e tohum yatırım turunda öncülük yaptı!


Tekstil atıklarından bina ısı yalıtım malzemesi üreten Harcy, Kuveyt Türk Portföy liderliğinde Arz Portföy ve Ahu Buyukkusoglu Serter (Fark Labs) tarafından toplam 350 bin dolar yatırım aldı.

– “Hem ülkemize hem de dünyamıza değer katan işlere imza atmaya devam edeceklerdir”

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Lonca GSYF (Lonca Girişimcilik Merkezi) Yatırım Komitesi Başkanı Sayın İrfan Yılmaz konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı;

“Lonca Girişimcilik Merkezi mezunlarımızdan olan Harcy, ülkemizin rekabetçi avantaja sahip olduğu iki önde gelen sektörü (tekstil ve inşaat sektörlerini) sürdürülebilirlik ve etki odaklı bir ürünle daha rekabetçi hale getirebilecek bir iş modeli ve ürün ailesine sahip. Girişimcimize Kuveyt Türk bünyesinde bugüne kadar sağladığımız desteklere ilave olarak, güzide bir yatırımcı grubu ile beraber finansal destek veriyor olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Umuyoruz ki girişimcilerimiz, bugüne kadarki süreçte gösterdikleri başarıyı bundan sonra da gösterecek ve hem ülkemize hem de dünyamıza değer katan işlere imza atmaya devam edeceklerdir.“

Arz Portföy, Bilişim Vadisi ile iş birliği içinde hayata geçirdiği Dördüncü Girişim Sermayesi Yatırım Fonu aracılığıyla, tekstil atıklarından bina ısı yalıtım malzemesi üreten yenilikçi firma Harcy’ye yatırım yaptı.

Melih Gazi Küşüm ve Ahmet Haris Lala tarafından kurulan Harcy’nin geliştirdiği ilk ürün Harcy Polyester Yünü; tekstil atıklarından çevre dostu, maliyet avantajı sunan ve etkili bir bina ısı ve ses yalıtım malzemesi olarak karşımıza çıkıyor. Harcy, döngüsel ekonomiyi etkin bir şekilde hayata geçirme hedefiyle, atıklardan yeni nesil yapı malzemeleri geliştiren bir Ar-Ge firmasıdır. Firmanın ilk ürünü olan tekstil atıklarından üretilmiş çevre dostu Harcy Polyester Yünü, maliyet avantajı sağlayarak etkili bir yalıtım malzemesi olarak öne çıkmaktadır.

Alınan yatırım, Harcy’nin Türkiye genelinde mevcut satışlarını artırmak ve üretim kapasitesini genişleterek piyasadaki yalıtım malzemesi talebini karşılamak amacıyla kullanılacak.

– “Arz Portföy olarak, Harcy gibi çevresel duyarlılığı yüksek ve etki odaklı girişimlere yatırım yapmaya devam edeceğiz”

Arz Portföy Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sayın Murat Onuk, “Çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomik kalkınma açısından geri dönüşümün hayati bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Harcy’nin bu alandaki çalışmaları, inşaat ve yalıtım sektörlerine önemli katkılar sağlıyor. Sıfır atık misyonumuz ve geleceğin dünyasına değer katma hedefimizle, kaynaklarımızı koruyarak daha yaşanabilir bir dünya için çabalıyoruz. Arz Portföy olarak, Harcy gibi çevresel duyarlılığı yüksek ve etki odaklı girişimlere yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Girişim tarafından aktarılan bilgiye göre, bu yatırım, ilk etapta mevcutta gerçekleştirilen satışların Türkiye ölçeğinde artırılması ve mevcut yalıtım malzemesinin piyasadaki talebi karşılaması için gerekli olan üretim kapasitesinin artırılması için kullanılacak.

Sonuç olarak ise Harcy, geliştirdikleri teknoloji ile tekstil atıklarından etkili bina ısı yalıtım malzemesi üretiyor. Bu ürünün yılda 90 bin ton tekstil atığının dönüştürülebileceği söyleniyor.

Diğer açıdan bakmak gerekirse; bina cephelerinde bina ısı yalıtım malzemesi kullanımı zorunluluğu bulunuyor. Harcy, mevcut yalıtım malzemelerine tekstil atıklarından üretilen çevre dostu ve maliyet avantajı sunan bir alternatif sunmuş oluyor.

Harcy kurucu ortağı Melih Gazi Küşüm’ün verdiği demeçte; “Bina cephelerinde mantolama işleminde yalıtım unsuru olarak kullanılıyor. 2024 yılı içerisinde hedeflerinin Harcy Polyester Yünü’nün pazarda bilinen ve kullanılan bir ürün haline getirmek, yurt dışı pazarlar için gerekli çalışmaları başlatmak ve yalıtım malzemesinin yanında tamamlayıcı atıklardan elde edilen yapı malzemelerini piyasaya sürmek istiyoruz.” dedi.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir