Katılım Bankacılığı

Vakıf Katılım Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu görev dağılımı değişti


Vakıf Katılım Bankası Genel Kurul Toplantısı’ndan Yönetim Kurulu üyelerinin görev dağılımında değişikliğe gidildi.

Vakıf Katılım Bankası Genel Kurulu’nda 2023 yılı faaliyetlerinin ibra edilmesi, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçimi, kar dağıtım tablosu ve çalışanlara yapılacak temettü ödemeleri görüşüldü.

Genel Kurul Toplantısı’nda açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulmasının ardından bankanın 2023 yılı faaliyet raporu, finansal tabloları ve Bağımsız Denetim Kuruluşu Raporu okunarak müzakere ve kabul edildi.

Ardından 2023 yılı faaliyetlerinden dolayı, mezkûr yıl içinde görev yapan Yönetim Kurulu Üyeleri ibra edilmelerine katılanların oy birliği ile kara verildi.

Vakıf Katılım’ın 7 Haziran 2024 tarihinde geçekleştirilen Olağan Genel Kurulu sonrasında yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı ile Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İbrahim Şenel seçildi. Şenel görevi, kurumun kuruluşundan bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Öztürk Oran’dan devraldı. Oran, Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam edecek.

Vakıf Katılım Bankası’nın KAP’a yaptığı bildirime göre yeni Yönetim Kurulu aşağıdaki şekilde oldu;

Yönetim Kurulu Başkanı: İbrahim Şenel

Yönetim Kurulu Başkan Vekili: Sinan Aksu

Yönetim Kurulu Üyesi: Öztürk Oran

Yönetim Kurulu Üyesi: İlhan Albayrak

Yönetim Kurulu Üyesi: Mustafa Erdoğmuş

Yönetim Kurulu Üyesi: Servet Bayındır

Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür: Mehmet Ali Akben


Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şenel Kimdir?

İbrahim Şenel, 1966 yılında Artova/Tokat’ta doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 1989-1991 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nda Uzman Yardımcılığı görevinde bulunan Şenel, 1991-1997 yılları arasında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı/Müsteşarlıklarında Uzman Yardımcısı ve Uzman olarak görev yaptı.

1997-2000 yılları arasında yurt dışında T.C. Bakü Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği, 2000-2003 yılları arasında Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü ve 2003-2007 yılları arasında İhracat Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2007-2009 yılları arasında Gümrük Müsteşarlığı’nda Müsteşar Yardımcısı, 2009-2011 yıllarında İhracat Genel Müdürü ve bilahare Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.

2011-2014 yılları arasında Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve 2014-2018 yıllarında Ekonomi Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulundu.

12 Şubat 2020 tarihinden itibaren T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

7 Kasım 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olarak atandı. 9 Haziran 2023 tarihinde de aynı göreve yeniden atandı.

4 Ağustos 2023 tarihinde Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Şenel, 7 Haziran 2024 itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.

Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sinan Aksu Kimdir?

Aslen Erzincanlı olan Aksu, 1980 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’ni tamamladıktan sonra 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu.

Kamudaki meslek hayatına 2003 yılında TBMM’de başladı. Sırasıyla Milletvekili Danışmanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı, Başbakan Müşavirliği, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü görevini yürütürken gençliğin hizmetindeki projelerde yer aldı. 2016 yılında düzenlenen 1. Hizmetkar Liderlik Zirvesi’nde yılın Hizmetkar Bürokratı olarak gösterildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 2016 yılında yapılan Olağan Genel Kurulunda Denetleme Kurulu Üyesi olarak seçildi.

2018-2023 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Aksu, 02.02.2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Vakıflar Genel Müdürü olarak atandı.

3 Mart 2023 tarihi itibarıyla Bankamıza Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen Aksu, 4 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevini sürdürmektedir. Ayrıca Mayıs 2023 itibarıyla Kuveyt Türk’e Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır.

Kamu yararına birçok vakıf ve dernekte Mütevelli Heyeti Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Aksu, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir