AkademiSosyal Finans

Afet Sonrası Ekonomik Kalkınmada Katılım Sosyal Finans Ürünleri Çalıştayı gerçekleşti


Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslami Araştırmalar Enstitüsü ve Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü (MÜİSEF) işbirliğiyle “Afet Sonrası Ekonomik Kalkınmada Katılım Sosyal Finans Ürünleri Çalıştayı” Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Salonu’nda gerçekleşti.

Çalıştay, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, ASBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun, ASBÜ İslami Araştırmalar Enstitüsü İslam Ekonomisi ve Finansı ABD Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Yazıcı ve ASBÜ İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku ABD Başkanı Prof. Dr. Şahban Yıldırımer’in açılış ve selamlama konuşmaları ile başladı.

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan açılış konuşmasında bu çalışmaların son derece önemli olduğunu ve bizzat önemsediğini vurgulayarak çalıştayın çıktılarının Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere 3 dilde yayımlanması önerisinde bulundu.

Açış konuşmalarının ardından çalıştay, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Dr. Fatih Mehmet Aydın’ın başkanlığında “Afet Ekonomisi ve Kâfi Projesi” isimli birinci oturum ile devam etti. Birinci oturumda Seracettin Yıldız “Kâfi Projesinin Tanıtımı” ve Şanbaz Yıldırım “Kâfi Projesinin Türkiye’ye Uygulanabilirliği” başlıklı sunumlarını yaptı.

Çalıştayın, Doç. Dr. Necmeddin Güney’in başkanlığında gerçekleşen “Sosyal Girişimcilik, Katılım Sosyal Finans ve Dijitalleşme” isimli ikinci oturumunda Zahide Aydoğdu Akyar “Zekatın Dijitalleşmesi veya Fintek Süreçlerine Uyum Sağlaması”, Dr. Muhammet Yurtseven “Katılım Finans Temelli Kooperatifler: Ticari Olmayan Sosyal Finansmana Dayalı Genel Çerçeve” ve Fatih Savaş “Sosyal Girişimcilik ve Katılım Finansın Afet Sonrası Ekonomik Kalınma Sürecindeki Rolü” başlıklı sunumlarını yaptı.

Çalıştayın Prof. Dr. Şahban Yıldırımer’in başkanlığında gerçekleşen “Katılım Sosyal Finans Araçları: Zekat ve Karz-ı Hasen” başlıklı üçüncü ve son oturumunda Fatma Nur Durak “Zekatın Sosyal Kalkınmadaki Rolü”, Dr. İbrahim Türk “Günümüz Kurumsal Zekat Yapısı Açısından Türkiye için İki Örnek Model: Sudan ve Suudi Arabistan Bağlamında Bir İnceleme” ve Şuheda Nur Yeşilyurt “Afet Sonrası Yapılanmada Karz-ı Hasen Temelli Kalkınma Önerileri” isimli sunumlarını gerçekleştirdi.

Üçüncü oturum sonrasında ASBÜ İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku ABD Başkanı Prof. Dr. Şahban Yıldırımer tarafından kapanış konuşması yapıldı ve hediye takdiminin ardından program sona erdi.






Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir