Ekonomi ve Finans

SPK Katılım Finans Dairesi kurulacak



Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda SPK bünyesinde “Katılım Finans Dairesi” kurulacağını açıkladı.


SPK Başkanı Gönül, röportajda “Türkiye Yüzyılında SPK olarak neler yapacaksınız?” sorusuna “SPK olarak Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında kendimizi yeniliyoruz, yeniden yapılanıyoruz. Yeni daire başkanlıkları kuruyoruz. Katılım finans, finansal teknoloji ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda kuracağımız yeni dairelerle daha etkin bir yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz.” şeklinde cevap verdi.



Gönül yaptığı açıklamalarda aşağıdaki ifadelere yer verdi;

“Özellikle ev hanımları ve gençlere ağırlık vereceğiz. Kendi paydaşlarımızla bir program ortaya koyduk. Sosyal medyayı kullanacağız. İnternet sitesi hazırladık. Eğitim alanlara sertifika vereceğiz. Temel eğitimler bir-iki haftada bitecek. Ev hanımlarına ulaşmak için gerekirse tek tek il il, ilçe ilçe gideceğiz. Gençlere eğitim için ilgili bakanlıklarla bir protokol hazırlamak istiyoruz.


Risk Merkezi ile manipülatif işlemleri ve diğer riskleri bir noktadan görmek istiyoruz. Sermaye piyasalarında Takasbank’ta, Borsa İstanbul’da, SPK’da denetimler var. Bütün verilerin tek çatıda görülmesini istiyoruz. Böylece sistem birden çok riski algoritmik olarak bulup, birbiriyle ilişkilendirip, uyarı verecek. Yazılımı devam ediyor.”




SPK Başkanı Gönül konuşmasını “İnsan kaynağımızı da güçlendiriyoruz. Bu hafta başında 36. Dönem Uzman Yardımcılarımızın meslek içi eğitimleri başladı. Önümüzdeki birkaç ay içinde yeniden uzman yardımcılığı sınavı açacağız.” şeklinde tamamladı.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir