Katılım Sigortacılığı ve BES

“HDI Katılım Sigorta” faaliyete başladı

HDI Sigorta bünyesinde, katılım esaslarına uygun hizmet sunabilmek için HDI Katılım Sigorta A.Ş sigorta sektöründe 01.01.2023 tarihi itibarıyla hizmet vermeye başladı.

2006 yılı itibarıyla sigorta sektörünün öncülerinden olan HDI Sigorta A.Ş Türkiye’nin her noktasında hizmet vermeye devam etmektedir. HDI Sigorta bünyesinde, katılım esaslarına uygun hizmet sunabilmek için HDI Katılım Sigorta A.Ş sigorta sektöründe hizmet vermeye başladı.

Katılım Esasları Çerçevesinde Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik (2020) ve Katılım Esaslı Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Faaliyetlerine İlişkin Genelge (2021/3) yönetmeliğine istinaden faaliyetlerini sürdürecek olan HDI Katılım Sigorta A.Ş 01/01/2023 tarihi itibarıyla faaliyetlerine başladı.

Müşterilerine; Dask (Zorunlu Deprem Sigortası), Mühendislik Sigortaları, Nakliyat Sigortaları, Araç Sigortaları (ruhsat alınan ürünler), Sorumluluk Sigortaları ve Yangın Sigortaları alanındaki ürünler ile hizmet verecek.

HDI Katılım Sigorta, faaliyet alanları arasında yürütülen verimli iş birlikleri sayesinde, paydaşlarının menfaati için küresel sigorta pazarında gelecek vadeden fırsatları tutarlı bir şekilde değerlendiriyor.


– Sektörün ilk kadın Danışma Komitesi Üyesi

HDI Katılım Sigorta A.Ş. Danışma Komitesi aşağıdaki isimlerden oluşuyor;

  • Doç. Dr. Muhammed Fatih TURAN (Danışma Komitesi Başkanı)

  • Doç. Dr. Mücahit Özdemir (Danışma Komitesi Başkan Vekili)

  • Ayşe Boztaş (Danışma Komitesi Üyesi)


HDI KATILIM SİGORTA A.Ş İCAZET BELGESİ

HDI KATILIM SİGORTA A.Ş.’nin Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) Katılım Sigortacılığı’na ilişkin yayımlamış olduğu düzenlemeler ışığında Danışma Komitesi tarafından uygun görülen ve temel esasları aşağıda arz edilen Katılım Sigortacılığı Modeli’ni esas alması uygundur.


HDI KATILIM SİGORTA A.Ş.’nin sigorta ile ilgili faaliyetlerinin ve gelirlerinin tümünü katılım ilkeleri çerçevesinde değerlendirmesi ve dinen meşru olmayan konu ve faaliyetler için sigorta ürün ve hizmeti sunmaması esastır. HDI KATILIM SİGORTA A.Ş. tüm bu hususları danışma komitesi nezaretinde yürütmektedir.


Sonuç olarak HDI Katılım Sigorta A.Ş.’nin yukarıda belirtilen esaslar ve uygulamalar çerçevesinde Hayat Dışı Katılım Sigortacılığı ürünlerini müşterilerine sunması İslami Finans ve Katılım Sigortacılığı İlkeleri’ne uygundur.

Elbette her şeyin en doğrusunu Allah Teâlâ bilir.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir