AkademiSektörel

AAOIFI, 2024-2028 dönemi için oluşturulan teknik kurullardaki Türkiye’den üyeler belli oldu


İslami Finansal Kuruluşlar için Muhasebe ve Denetim Organizasyonu (AAOIFI), AAOIFI’nin teknik kurullarının 2024-2028 dönemi için yeniden oluşturulduğunu açıkladı.

AAOIFI Şeriat Kurulu, AAOIFI Muhasebe Kurulu (AAB) ve AAOIFI Yönetişim ve Etik Kurulları (AGEB) olarak adlandırılan bu kurullar, küresel İslami finans endüstrisi için şeriat, muhasebe, denetim, yönetişim ve etik alanlarında ilgili standartları ve teknik bildirileri geliştirmek ve yayınlamaktan sorumludur.

Teknik kurullara aday gösterme çağrısına yanıt olarak AAOIFI, çeşitli coğrafi bölgeleri temsil eden farklı kurumlardan 163 adaylık almıştır. AAOIFI, mevcut kurul üyelerinin titiz ve şeffaf mesleki değerlendirme, aday gösterme ve seçim süreçlerini yürüttükten sonra teknik kurullara üyeleri atadı.

Özellikle, AAOIFI standartlarının dünyanın dört bir yanından düzenleyici ve denetleyici otoriteler tarafından artan ilgisi ve benimsenmesinin yanı sıra, alınan adayların gücü nedeniyle, AAOIFI Şeriat Kurulu’nun üye sayısının 20’den 23’e çıkarılmasına karar verildi.

AAOIFI Mütevelli Heyeti Başkanı Shaikh Ebrahim Bin Khalifa Al Khalifa, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “AAOIFI’nin ilgili teknik kurullarına katılan yeni üyelere sıcak bir hoş geldiniz diyoruz. Küresel İslami finans sektörü için rehberlik sağlamak ve en iyi uygulamaları oluşturmak gibi kendilerine tevdi edilen önemli misyonu yerine getirme kabiliyetlerine güvenimiz tamdır. Kendilerini adamış olmalarının, uluslararası İslami finans endüstrisinin daha da ilerlemesini ve refahını sağlayacağını ve doğru yönde kararlı bir şekilde yönlendireceğini umuyoruz. Aday belirleme, seçim ve atama süreçleri boyunca verdikleri değerli destek için tüm paydaşlarımıza ve kurumsal üyelerimize en içten şükranlarımızı sunuyoruz. AAOIFI Mütevelli Heyeti adına, görevden ayrılan teknik kurul üyelerinin genel olarak İslami finans davasına ve özel olarak AAOIFI’ye yaptıkları paha biçilmez katkılar için en derin takdirlerimizi ifade etmek isterim. Bu kurullar, benzeri görülmemiş bir hızla yüksek kaliteli standartların geliştirilmesinde çok önemli bir rol oynamıştır.”

AAOIFI Genel Sekreteri Omar Mustafa Ansari, “Teknik kurulların yeniden oluşturulması, AAOIFI’nin standartların geliştirilmesinde şeffaflık, profesyonellik ve mükemmelliğe olan bağlılığının altını çizerken, coğrafi çeşitlilik, yetkinlik, bilgi, deneyim ve paydaş temsilinde geniş bir dengeden yararlanmaktadır. Yeni teknik kurulların oluşum sürecini tamamlamış olmaktan memnuniyet duyuyor ve İslami finans sektöründe ve ilgili alanlarda geniş deneyime sahip yeni atanan değerli üyelerle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Yeni kurulların, standart geliştirme sürecindeki kaliteyi, görevden ayrılan kurulların belirlediği seviyede tutmakla kalmayıp daha da geliştireceklerinden eminiz.” dedi.

Kurullarda ülkemizi temsil edecek üyeler şu şekildedir;

AAOIFI Şeriat Kurulu’nda Türkiye’den MÜİSEF Müdürü ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Danışma Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Ertuğrul Boynukalın yer aldı.

AAOIFI Muhasebe Kurulu’nda Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Risk ve Veri Analizi Daire Başkanı Sezayi Toprak yer aldı.

AAOIFI Yönetişim ve Etik Kurulu’nda Albaraka Türk Katılım Bankası Danışma Komitesi Üyesi Prof. Dr. Necmettin Kızılkaya yer aldı.


AAOIFI’nin 2024-2028 dönemi için yeniden oluşturulan teknik kurullarının üyelerinin tam listesine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir