Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi (CBFO) tarafından İFCap Building iş birliğiyle hayata geçirilen “Katılım Genç Gelişim Programı”nın 4. Ödül töreni Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen ödül törenine; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, akademik personel ve katılım finans gruplarının temsilcileri katıldı.
Saygı vuruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Katılım Genç Gelişim Programı ve ardından Emlak Katılım’ın tanıtım filmlerini izlendi ardından protokol konuşmaları yapıldı.
Açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın yaptığı ödül töreninde Emlak Katılım Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kara, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan’ın konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi.
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Konferans Salonu’ndaki törende, özellikle gençlere, yeni mezunlara, iktisadi bilimler, hukuk gibi alanlarda okuyanlara katılım finans alanını tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.
“Temel hedefimiz, katılım finansın sektör dahilindeki toplam payını yüzde 15’e çıkarmak”
Katılım finans alanının gelecek dönemde Türkiye’de daha da büyüyeceğini belirten Aşan, şöyle konuştu:
“Temel hedefimiz, katılım finansın sektör dahilindeki toplam payını yüzde 15’e çıkarmak. Katılım finansın bu doğrultuda büyüyerek gelişeceğine inanıyor, bunun için de çabalıyoruz. Fakat bunun en önemli koşulu, insan kaynağı. Katılım Genç Gelişim Programı, bir meslek edindirme programı değil. Amacımız, bu alanın onların kariyerlerinde bir yeri olabileceğini gençlerimize anlatmak, onlara bu alanı tanıtmak ve kariyer hedeflerine en azından bir alternatif olarak bu alanı koymalarını sağlayabilmek.”
İnsan kaynağı havuzunu geliştirebilmek için çabaladıklarını dile getiren Aşan, “Sektörün yüzde 15 büyüme için ihtiyaç duyduğu iyi yetişmiş insan kaynağını da sektöre kazandırmış olacağız. Aslında temel amacımız budur.” dedi.
Aşan, düzenlenen programlarda 5 bine yakın katılımcıya ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Geçtiğimiz sene 100 katılımcımızı deprem bölgelerinde yaşayan kardeşlerimizden seçtik. O eğitimi yüz yüze yaparak, eğitime katılan kardeşlerimizden önemli bir bölümünün katılım finans kurumlarımızda istihdam edilmesini sağladık. Amaca ulaştık mı? Aslında ulaştık. Fakat en başından beri söylediğim şey, amacımız 5 yıl içinde 10 bin yeni mezun genç kardeşimize bu alanı tanıtmak. Bu sayıya, hatta belki daha fazlasına ulaşacağız. Gittikçe bu alana ilgi de artıyor.”
Katılım programlarının 6’ncısını eylülde yapacaklarını anlatan Aşan, “Bir ihtimal, yetiştirebilirsek kamu kurum çalışanlarımız için de buna benzer bir eğitimi hazırlıyoruz. Asıl hedefimiz tabii gençler olacak. 10 bin hedefimize ulaşana kadar inşallah devam edeceğiz.” diye konuştu.
“Kazah Fintech” ismiyle proje ödüllerinde 1. olan Mehmet Zahid, “İnsan Odaklı Bankacılık Sistemine Matematiksel Öneriler” ismiyle proje ödüllerinde 2. olan Furkan Musa Doğan, “Helal Guru: Yapay Zeka Destekli Finansal Destek ve Okuryazarlık Platformu” ismiyle proje ödüllerinde üçüncü olan Yunus Göker Erdiş sahneye davet edilerek protokol iyeleri tarafından ödülleri verildi.
Ödül töreninin ardından Katılım Genç Gelişim Programı kapsamında projeleriyle dereceye giren katılımcılar tarafından projelerinin sunumları yapıldı.