Katılım Bankacılığı

Yeni kurulan katılım bankasının ismi değişiyor!


2004 yılında Uzan Grubuna ait tüm şirketlere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulduktan sonra 23 Ağustos 2023 tarihinde Ahlatcı Holding’e 215 Milyon TL bedelle satılan Adabank’ın ismi değişiyor.

Bankacılık Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre 30 Ekim 1984 tarihinde özel sermayeli bir mevduat bankası olarak bankacılık faaliyetlerine başlayan Adabank A.Ş., 23.11.2023 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararı ile katılım bankası olarak faaliyete devam etmeye hazırlanıyor.

Katılım bankacılığının önemli isimlerinden İkram Göktaş’ın genel müdür olarak görev aldığı bankanın şimdi de isminin değiştirilmesi için genel kurul toplantı gündeminde esas sözleşme tadil metni yer alıyor.


“Dünya Katılım Bankası A.Ş.”

Adabank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından Olağanüstü Genel Kurul Toplantı Çağrısı’nda yer alan gündem maddelerinin arasında bankanın “ticaret unvanı, amaç ve konu değişikliği ile sermaye artışını da içerir esas sözleşme değişikliği yapılması” yer alıyor.

Esas sözleşme tadil metninin birinci maddesinde banka ticaret unvanının “Dünya Katılım Bankası A.Ş.” olarak değiştirildiği görülmektedir.

Adabank Olağanüstü Genel Kurul toplantısı, 25.12.2023 tarihinde saat 10:00’da yapılacak. Genel Kurul onayının ardından ticaret sicil gazetesinde yayınlanarak Adabank’ın ismi “Dünya Katılım Bankası” olarak değişecek.

Yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında ayrıca Faizsiz Bankacılık İlke ve Standartlarına Uyuma İlişkin Tebliğ uyarınca Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilen Faizsiz Bankacılık Danışma Komitesi üyelerinin Genel Kurul’un onayına sunulması da bekleniyor.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir