Katılım Sigortacılığı ve BES

“Türkiye Katılım Sigorta” ve “Türkiye Katılım Hayat” faaliyete başladı

Türkiye Varlık Fonu sermayesi ile kurulan “Türkiye Katılım Sigorta” ve “Türkiye Katılım Hayat” faaliyete başladı.

“Türkiye Katılım Sigorta” ve “Türkiye Katılım Hayat” 2022 Nisan ayında kurularak, 2023 Ocak ayında üretim faaliyetlerine başladı. Şirketler tüm operasyonlarını katılım sigortacılığı prensiplerine uygun olarak yürütmektedir.

Araç, Konut, Kaza, Yangın ve Doğal Afetler, Nakliyat, Mühendislik, Hayat ve Ferdi Kaza branşlarında faaliyet gösteren şirketler hizmet verimliliği için teknolojinin tüm olanaklarından istifade etmektedir. Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Emlak Katılım banka şubeleri asıl satış kanalları olarak müşterilerinin hizmetindedir.

– “Yeni nesil sigortacılığın temsilcisi ve katılım sigortacılığının öncü şirketi olma hedefi”

Katılım esasları çerçevesinde sigortacılık faaliyetlerinin yürütülmesi için gerekli usul ve esasların düzenlendiği “Katılım Esasları Çerçevesinde Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik” gereği 2023 yılı itibarıyla konvansiyonel sigortacılık işlemleri ile birlikte “Pencere Usulü” ile tanımlanan sistemle faaliyetlerini sürdüren şirketler katılım esaslı sigortacılık faaliyeti gösteremeyecektir. Katılım Sigortacılığı sektöründe faaliyet gösterecek şirketlerin ancak “Tam Katılım” şirketi olarak devam etmeleri gerektiğinden şirket sonlanmaları ve portföy devir işlemleri yapılmaktadır.

Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat şirketleri, 4 Ocak 2022 tarihinde Türkiye Varlık Fonu tarafından %100 yerli ve milli sermaye ile kurulmuştur. “Tam Katılım Modeli” ile kurulan Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat şirketler Hayat Dışı ve Hayat branşlarında katılım esaslarına uygun alan ve konularda hizmet sunulması amacıyla sigortacılık faaliyetlerinde bulunmaktadır. Kurumsal değerleri doğrultusunda çalışmalarına başlayan Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat yeni nesil sigortacılığın temsilcisi ve katılım sigortacılığının öncü şirketi olmayı hedeflemektedir.

Katılım Bankaları İle İşbirliği

Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat müşterileri, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, Emlak Katılım, Albaraka Türk ve Türkiye Finans Katılım şubeleri aracılığıyla ihtiyaçlarına uygun geniş ürün yelpazesi sayesinde hizmet alabilecekler.

Tasarruf Finansman Şirketleri İle İşbirliği

Ülkemizin dört bir yanında hizmet verecek geniş dağıtım ağının bir parçası olarak Emin Sigorta (Emin Evim), Birtep Sigorta (Birevim), Akva Sigorta (Fuzul Evim) ve Katılım Evim Sigorta (Katılım Evim) şubeleri de müşterilere hizmet verecektir.

Üst Yönetim

Güray Çelik – Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat Genel Müdürü

Volkan Sinan – Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı

Cenk Özçelik – Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat Teknik ve Hasar Genel Müdür Yardımcısı

Yönetim Kurulu

Prof. Dr. Servet Bayındır – Yönetim Kurulu Başkanı

Öztürk Oran – Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Salim Arda Ermut – Yönetim Kurulu Üyesi

Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak – Yönetim Kurulu Üyesi

Uğur Fidan – Yönetim Kurulu Üyesi

Güray Çelik – Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Müdür

Danışma Komitesi

Prof. Dr. İsak Emin Aktepe – Danışma Komitesi Başkanı

Dr. Mehmet Gayretli – Danışma Komitesi Başkan Yardımcısı

Dr. Salih Güner – Danışma Komitesi Üyesi

Katılım Analiz olarak, “Geleceğe Güvence” sloganıyla kurulan şirketlerin ülkemiz ve katılım finans sektörüne katma değer sağlayan ve güvence sunan bir sinerjiyle faaliyetlerini sürdürmesini dileriz.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir