Prof. Dr. Abdullah Kahraman kimdir?

Prof. Dr. Abdullah Kahraman kimdir?

1964 Bayburt doğumlu TKBB Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman 1991 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 

İlkokulu Bayburt’ta tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etti, orta ve lise tahsilini Üsküdar İHL’de tamamladıktan sonra 1987 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine kaydoldu.

Bu fakülteden 1991 yılında mezun oldu. Fakülte eğitiminden önce ve fakülte eğitimi boyunca İslami ilimler alanında özel dersler aldı ve hafızlık yaptı.

Aynı yıl Kağıthane İmam-Hatip Lisesi’ne öğretmen olarak atandı.

Öğretmenliği sırasında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans çalışmas‎‎ına başladı.

1994 yılında “İslam Hukukuna Göre Takas İşlemi” başlıklı teziyle bu çalışmayı tamamladı ve hemen akabinde aynı enstitü bünyesinde Doktora çalışmasına başladı.

Öğretmenliğine devam ederken, 1994 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atandı.

1997 yılında “İslam Borçlar Hukukuna Göre Kefalet Sözleşmesi ve Günümüzdeki tatbikatı” başlıklı teziyle Doktora çalışmasını tamamladı.

1998 yılında Yrd. Doçentliğe, 2003 tarihinde Doçentliğe, 2008’de profesörlüğe atandı. 2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğine seçildi.

Evli ve altı çocuk babası olup halen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmakta ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğini sürdürmektedir.

Üç yıl (2004-2007) Bakü Devlet Üniversitesinde Misafir öğretim üyesi ve idareci olarak görev yapmıştır. Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Bazı Eserleri

Gıda Ürünlerinde Helal ve Haramı Belirleme Yöntemi – Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, sa.1, ss.453-478, 2012 (Hakemli Üniversite Dergisi)

İslam’da Helal ve Haram’ın Yeri ve Fıkıh Usulü Açısından Temellendirilmesi – İslam Hukuku Araştırmaları Dergisi, sa.20, ss.43-69, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

“Ebu Hanife de Din ve Şeriat Ayrımı Var mı” – İslam Hukuku Araştırmaları Dergisi, cilt.26, ss.467-474, 2012 (Hakemli Üniversite Dergisi)

Güncel Dini Konular ve Fıkhi Hükümler – Nasihat, İstanbul, 2017

İslam Borçlar Hukukunda Kefalet Sözleşmesi ve Günümüzdeki Tatbikatı – M.Ü İlahiyat Fakültesi Yayınları, İstanbul, 2008

Fıkıh Usulü – Ragbet Yayınları, İstanbul, 2017

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir