AkademiEtkinlikler

Borsada Yatırım Stratejileri Eğitimi başlıyor



İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TİCARET TTO), borsada yatırım yapan ya da yapmak isteyen yatırımcılara yönelik ‘Borsada Yatırım Stratejileri Eğitimi’ düzenliyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi açıklamasına göre, 6 gün boyunca hibrit şekilde düzenlenecek eğitimler, borsada başarılı bir yatırımcı olmak isteyen herkese açık olacak.

Borsada Yatırım Stratejileri Eğitimi, borsada yatırım yapmaya hazırlananları piyasayı ve yatırım araçlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olarak risk yönetimi ve portföy oluşturma stratejileri hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor. Program, tecrübesi olmayan veya az tecrübeli yatırımcılar için tasarlandı.

Eğitim süresince uygulamalı örnekler ve vaka çalışmalarıyla hem teorik hem de pratik bilgiler kolay, anlaşılır ve akılda kalıcı bir dille, olabildiğince kısa bir sürede sunulacak.

Eğitim; finans piyasalarına ilgi duyan veya yatırım yapmak isteyen ancak tecrübesi olmayan veya az tecrübeli yatırımcılar, yatırım yapmayı öğrenmek isteyen profesyoneller ve kariyerine finansal piyasalarda devam etmek isteyenler için tasarlandı. Mevcut yatırımcılar ve borsada daha başarılı yatırımlar yapmak isteyen veya yatırım becerilerini geliştirmek isteyenler de eğitim programına katılabilecek.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde tamamlanan eğitimin sonunda sertifika da verilecek. Sertifika, yatırımcıların yatırım becerilerini kanıtlamak için güçlü bir referans kaynağı olacak.

Eğitimler İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin eğitim kalitesi ve uygulamalı eğitim teknikleri ile alanın profesyonelleri ve uzman akademisyenler tarafından verilecek.

Eğitime katılanlar ayrıca, diğer yatırımcılar ve eğitmenler ile iletişim kurma ve network oluşturmaya da imkan sağlayacak. Yatırımcıların risk yönetimi becerilerini geliştirmesine de yardımcı olmayı amaçlayan eğitimle yatırımcılar, piyasada daha güvenli yatırımlar yapabilecek.

Türkiye’nin önde gelen profesyonelleri ve uzman akademisyenler tarafından verilecek eğitimlerde ayrıca uygulamacılar tarafından vaka bazlı çalışmalar eşliğinde gerçek tecrübe paylaşımları da yapılacak.

Eğitim programında borsanın temel kavramları, piyasaları ve işleyişi, yatırım araçları çeşitleri, finansal tabloların analizi, teknik analiz yöntemleri ve uygulamalar, yatırım stratejileri ile vadeli işlemler ve risk yönetimi gibi konular işlenecek.

29 Nisan’da başlayacak eğitim programı, 6 hafta boyunca cumartesi günleri yapılacak. Eğitimle ilgili ayrıntılı bilgiye TİCARET TTO’nun internet sitesinden (https://tto.ticaret.edu.tr/) ulaşılabiliyor.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir