Katılım Sermaye Piyasası

Qua Granite’den 100 milyon liralık kira sertifikası ihracı



Qua Granite, 100 milyon TL tutarlı ve 180 gün vadeli ilk kira sertifikası ihracı işlemini başarıyla tamamladı.

Qua Granite açıklamasına göre, nitelikli teknik granit üretim ve ihracatında önemli bir pay edinen Qua Granite, ilk kira sertifikası ihracını Türkiye’nin ilk katılım bankası olan Albaraka Türk Katılım Bankası’nın üçüncü taraf kira sertifikası ihraçlarına aracılık etmek için kurduğu iştiraki Değer Varlık Kiralama AŞ aracılığı ile tamamladı.

180 gün vade ile çıkılan ihraca, yaklaşık otuz farklı yatırımcıdan, beklenenin 2 katından fazla talep geldi. Bu işlem ile bilançosundaki kaynak çeşitliliğini arttıran Qua Granite, yükümlülüklerinin de vadesini uzatmış oldu.



– ‘İlk defa hayata geçirdiğimiz kira sertifikası ihracının devamını bekliyoruz’

Açıklamada görüşlerine yer verilen QUA Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan, yenilikçi teknolojilerle, yurt içi ve yurt dışında kaliteli ürün ve iyi hizmet anlayışıyla sektördeki pazar paylarını her geçen gün artırma vizyonu ile faaliyetlerini yürüttüklerini belirterek, şunları kaydetti:

‘Bu kapsamda sermaye piyasalarının gelişimine önem veriyor, farklı ürünleri kullanmaya gayret ediyoruz. 100 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracıyla ilk defa bir faizsiz sermaye piyasası ürününü denemiş olduk ve ihracımıza yoğun bir talep aldık.

Piyasanın Qua Granite’e göstermiş olduğu teveccühten oldukça memnunuz. Kaynak çeşitliliğini sağlamak, bu yıl da önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle, kira sertifikası ihraçlarımızın da artarak devam etmesini bekliyoruz.’



Qua Granite Hakkında

QUA Granite üretim faaliyetlerine Temmuz 2016’da Aydın Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde başlamış olup bugün 265.650,75 m² açık alan ve 144.832,28 m² kapalı alan üzerine kurulu tesislerinde üretim yapmaktadır. Şirket, yer kaplama sektöründeki en yüksek katma değere sahip ürün grubu olan teknik granit ve sırlı granit (granit karo) üretmek üzere faaliyetlerini sürdürmektedir. QUA Granite, Türkiye’nin sadece teknik granit üretimi yapan en büyük tesisi olup, yeni açılan üretim hatlarıyla birlikte yıllık kapasitesi halihazırda 45 milyon m²’ye yükselmiştir. QUA Granite bünyesinde bini aşkın personelle hizmet vermektedir.

Nitelikli teknik granit üretim ve ihracatında önemli bir pay edinen QUA Granite, bunun sonucu olarak satış gelirlerinin yaklaşık %50’sini ihracattan elde etmekte ve başta AB ülkeleri ve ABD olmak üzere 70’in üzerinde ülkeye satış gerçekleştirmektedir. Şirket ihracatının %80’ini Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gerçekleştirmektedir.

Şirket yurt içinde 66 bayisine ve yurtdışında ise büyük distribütörler ve yapı market zincirlerine ürün satmakla birlikte üründe nihai kullanıcılar konut, AVM ve rezidans geliştiren müteahhitler olmaktadır.

Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapılması sebebi ile QUA Granite’in ürün portföyü oldukça geniş yelpazede ve her zevke hitap edecek şekilde hazırlanmaktadır. Bu çeşitlilik, yeni trendler ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak güncellenmekte olup, pazarda yer alan ürünlerle ilgili mukayese çalışmaları yapılmakta, pazarda ihtiyaç duyulan, portföye katma değer katacağı öngörülen ürünlerle ilgili araştırma ve tespitler yapılarak ürün portföyü düzenli olarak zenginleştirilmektedir.

Sektörde fark yaratan üretim şekli sayesinde büyük başarılara imza atarak 2021 yılında halka açılan QUA Granite, kurumsallaşma adına büyük bir adım atmıştır.

Standart kalınlıkta teknik granit ile üretime başlayan QUA Granite, ürün portföyünü kısa sürede çeşitlendirerek sırlı granit üretimine başlamıştır. Full lappato, Semi Lappato, Sırdan Parlak, Mat, Metalik, Granüllü mat gibi çeşitli yüzeylerde de üretim gerçekleştirerek, tüm dünyaca bilinen sektörün lider markalarından biri haline gelmiştir.

QUA Granite bünyesinde mevcut üretim kalınlıkları şu şekildedir;

0,65 cm
0,70 cm
0,88 cm
2,0 cm
3,0 cm

ARGE ve tasarım departmanında aralıksız çalışan QUA Granite, gerçekleştirdiği çalışmalar ile ürün gamını %50 artıracak şekilde hazırlıkları yapmakta ve piyasa taleplerine göre ürünlerini geliştirmektedir.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir