Akademi

İKAM’da bayrak değişimi

İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) direktörlüğünü yürüten Prof. Dr. Necmettin Kızılkaya görevini Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Afşin Sancar’a devretti.

Katılım Analiz olarak Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Afşin Sancar hocamıza yeni görevinde başarılar diliyoruz.


Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Afşin Sancar kimdir?

M. Afşin Sancar lisans eğitimini New Jersey Eyalet Üniversitesi, Rutgers Koleji’nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme yüksek lisansının ardından İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Uluslararası Finans alanında “Yoksulluğun giderilmesinde karz-ı hasen müessesesi: Tekarüz ve karz-ı hasene dayalı mikrofinans modeli önerisi” başlıklı teziyle doktorasını 2021 yılında tamamladı.

Sancar, iş hayatına Alternatif Uluslararası Pazarlama A.Ş. ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’da çalıştı. Ardından Kuveyt Türk Katılım Bankası’nda Stratejik Planlama Yönetmeni ve Uzmanı olarak görev aldı. Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nde ise Danışma Kurulu Uzmanı ve Bankacılık Hizmetleri Koordinatörlüğü Yöneticisi olarak çalıştı. 2021-2022 yıllarında İZÜ ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak dersler verdi.

2022 yılında İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İİBF Ekonomi Bölümü’nde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Sancar 2022 yılında İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) tarafından “İslam Ekonomisi Tez Ödülü” sahibi olmuştur.

M. Afşin Sancar, İslami Finans , Bankacılık , Davranışsal Finans alanlarında çalışmalar yapmaktadır.

– Eserleri;

ULUSLARARASI İSLAMİ FİNANS KURUMLARI VE TÜRKİYE

Bölüm Adı: İSLAMİ MİKRO FİNANS KURUMLARI, SANCAR MUSTAFA AFŞIN, YUMUŞAK İBRAHİM GÜRAN, Yayın Yeri: Nobel Akademik Yayıncılık, Editör: İBRAHİM GÜRAN YUMUŞAK

TÜRKİYE’DE TEVERRUK VE YENİDEN YAPILANDIRMADA TEVERRUKA ALTERNATİF BİR ÜRÜN OLARAK YENİDEN YAPILANDIRMA TEKAFÜL FONUMUSTAFA AFŞIN SANCAR ,

Yayın Yeri: Journal of Islamic Economics and Finance , 2019

Modern Bankacılık ve Finans ile Modern İslami Bankacılık ve Finansın Temel Dinamikleri ve Tarihi Perspektiften Karşılaştırmalı Analizi

MEHMET BULUT, MUSTAFA AFŞIN SANCAR (12.09.2015 ) , Yayın Yeri: II. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı

Vakıf Ekosisteminde Bireyin Sürdürülebilir Kalkınması için Kadim ve Modern Yaklaşımın Buluştuğu Bir Model: Karz-ı Hasen’e Dayalı Mikrofinans

MUSTAFA AFŞIN SANCAR (14.07.2018 ) , Yayın Yeri: I. Uluslararası Vakıf Kurumu Sempozyumu

İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM)

İKAM, “İslam iktisadı” düşüncesinin külli bir şekilde inşası için yetkin fikir ve teorilerin üretilmesini teşvik etmeyi ve yeni çalışmalara zemin teşkil etmeyi amaçlamaktadır.

İKAM, ulusal ve uluslararası boyutta gerçekleştirdiği çalışmalarıyla İslam iktisadının teorik ve pratik zeminde gelişmesi yönünde önemli katkılar sunmaktadır.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir