Finansal Teknolojiler

AlbarakaTech Global’de üst düzey atamalar

Albaraka Türk Katılım Bankası’nın iştiraki olan AlbarakaTech Global’e yeni dönem stratejileri doğrultusunda iki yeni genel müdür yardımcısı atandı. Albaraka Türk Katılım Bankası’nın iştiraki olan AlbarakaTech Global’e yeni dönem stratejileri doğrultusunda iki yeni genel müdür yardımcısı atandı. Yeni organizasyon yapısında; Ana Bankacılık Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini Alper Uncuoğlu, Veri ve Temel Fonksiyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini ise Ufuk Şengel üstlenecek.

Yapılan açıklamaya göre, Albaraka Türk Katılım Bankası’nın iştiraki olarak 2019 yılında kurulan, Türkiye’de ve yurt dışında birçok banka ve finansal kurumun teknoloji süreçlerini tasarlayan, katma değerli BT ve yapay zekâ çözümleri üreten AlbarakaTech Global, yeni dönem stratejileri doğrultusunda büyümeye devam ediyor. Satış ve pazarlama faaliyetlerini merkeze alacağı bir döneme giren şirket, Genel Müdür Ali Tuğlu liderliğinde organizasyon değişikliğine giderek üst yönetimine iki yeni genel müdür yardımcısı atadı.

AlbarakaTech Global’in yeni organizasyon yapısında “Ana Bankacılık Çözümleri”, “Dijital Bankacılık Çözümleri”, “Strateji ve İş Geliştirme” ve “Veri ve Temel Fonksiyonlar” adlarında dört genel müdür yardımcılığı bulunuyor. Bu kapsamda, Ana Bankacılık Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Alper Uncuoğlu; Veri ve Temel Fonksiyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine ise Ufuk Şengel’in ataması gerçekleşti.

ALPER UNCUOĞLU KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Alper Uncuoğlu, 2015 yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı alanında yüksek lisans yaptı. 20 yılı aşkın süre Albaraka Türk Bilgi Teknolojileri Grubu’nda Temel Bankacılık ve Şube İşlemleri, Dış İşlemler, Proje Yönetim Ofisi, Kredi Kartları ve Pos Çözümleri, Hazine ve Yatırım Bankacılığı Çözümleri bölümlerinde yöneticilik görevlerinde bulundu.

2020 yılından bu yana AlbarakaTech Global şirketinde Dış Ticaret ve Hazine Çözümleri Birim Müdürü olarak görev yapan Uncuoğlu, 1 Şubat 2023 tarihi itibarıyla AlbarakaTech Global’in Ana Bankacılık Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

UFUK ŞENGEL KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Ufuk Şengel 17 yıldır Albaraka Türk Bilgi Teknolojileri grubunda Dijital Kanallar, Temel Bankacılık ve Şube İşlemleri, Nakit Yönetimi bölümlerinde yöneticilik görevlerinde bulundu.

2020 yılından itibaren AlbarakaTech Global şirketinde Veri Yönetimi ve İş Zekâsı Çözümleri Birim Müdürü olarak çalışan Şengel, 1 Şubat 2023 tarihi itibarıyla Veri ve Temel Fonksiyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

AlbarakaTech Global Hakkında

AlbarakaTech Global, finans sektörünün ihtiyaç duyduğu Bilgi Teknolojileri hizmetlerini sunmak amacıyla 2019 yılında kurulmuştur.

17 ülkede 700’den fazla şubeyle faaliyet gösteren, faizsiz finans ve katılım bankacılığının dünyadaki öncüsü Albaraka Banking Group bünyesinde yer alan Albaraka Türk Katılım Bankası’nın iştiraki olan AlbarakaTech Global, ana ortağının 35 yılı aşan tecrübesinin yansımalarını bünyesinde barındırmaktadır. Bu uzun tecrübe ve birikim, AlbarakaTech Global’in yenilikçi bakış açısı ve gençliği ile birleşerek müşterilerine, onların ihtiyaç ve taleplerini doğru ve eksiksiz anlayıp, katma değer yaratacak BT çözüm ve hizmetlerini, rekabet avantajı sağlayacak en yeni teknolojileri kullanarak, üstün hız, kalite ve düşük maliyet ile sunmayı kendisine ilke edinmiştir. Dijitalleşmenin sonsuz döngüsü içinde sadece finans sektöründe değil ekonomiye ve topluma katkı sağlayacak tüm alanlarda bilişim çözümleri üreterek, köklü paradigma değişikliklerine öncülük etmek markamızı mutlu edecek en önemli unsurlardır.

Büyük ve köklü bir aile olmanın verdiği güçle, daha yeni ve yenilikçi projelere imza atmaya hazırlanan AlbarakaTech Global’in asıl hedefi, uluslararası pazarda çözüm ve hizmet üreten BT firmaları arasında zirvede yer almaktır. Geliştirdiği yazılımlar sayesinde geleceğe ışık tutup, finans sektörü başta olmak üzere bir çok sektörde söz sahibi olmayı hedeflemiş global bir teknoloji şirketidir.

Son 5 yılda teknoloji yatırımlarına ağırlık veren Albaraka Türk, 2018 yılında Almanya’da faizsiz dijital bankacılık platformu Insha’yı, 2019 yılında Albaraka Tech Global’i ve 2020 yılında Insha Ventures’i kurarak teknolojiye ve girişimcilere yaptığı yatırımlara hız kesmeden devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir