Ekonomi ve Finans

Borsa İstanbul’dan “Katılım Finans İlkeleri Bilgi Formu” duyurusu



Borsa İstanbul tarafından “Katılım Finans İlkeleri Bilgi Formlarının KAP’ta Yayınlanması” hakkında duyuru yayınlandı.


Borsa İstanbul tarafından yayınlanan duyuru aşağıdaki şekildedir;

Bildiğiniz üzere, Borsamız tarafından hesaplanmakta olan BIST Katılım Endekslerinde yer alacak şirketleri belirlemeye yönelik dönemsel çalışmalar kapsamında, payları Borsamızda işlem gören şirketlerden, faaliyetlerinin katılım finans ilkelerine uyumunu belirlemeye yönelik bilgilerini KAP’ta (Kamuyu Aydınlatma Platformu) “Katılım Finans İlkeleri Bilgi Formu” adlı şablonu kullanarak kamuya açıklamaları talep edilmektedir. Şablona KAP-Bildirim İşlemleri Yazılımı (BIY) aracılığıyla girilen
sayfanın solundaki menüde yer alan “Katılım Finans İlkeleri Bilgi Formu” kısmından erişilebilmektedir.

Söz konusu bildirimin, payları Borsamızda işlem gören şirketler arasından mali sektörde yer alan aracı kurumlar, bankalar, emeklilik şirketleri, finansal kiralama ve faktoring şirketleri, menkul kıymet yatırım ortaklıkları, sigorta şirketleri ve varlık yönetim şirketlerinin yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Ancak, sayılan mali sektörlerde yer alan şirketler dışında holding ve girişim sermayesi yatırım ortaklıkları dahil payları Borsamızda işlem gören tüm şirketlerin Katılım Finans İlkeleri Bilgi Formunu (KAFİF) doldurarak bildirimi yayınlamaları beklenmektedir.

KAFİF’te yer alan soruların, Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından oluşturulan “Pay Senedi İhracı ve Alım-Satımı Standardı“, “Katılım Finans İlkelerine Uygun Faaliyet Gösteren Şirketlerin Belirlenmesinde Esas Alınacak Rehber” ve KAFİF’te yer alan açıklamalar dikkate alınarak yanıtlanması gerekmektedir. KAFİF’te girilen bilgiler, KAP internet sitesinde (www.kap.org.tr) hem ana sayfada KAP bildirimi olarak hem de ilgili şirkete ait sayfada “Katılım Finans” sekmesi altında güncel haliyle kamuya açık olarak yayınlanmaktadır.


KAFİF’in içeriği ile ilgili sorular için katilimendeksi@borsaistanbul.com adresine, gönderim sürecine ilişkin sorular, yaşanan teknik sorunlar ve gönderilen bildirimde düzeltme yapmak için ise kapdestek@mkk.com.tr adresine eposta gönderilebilir. BIST Katılım Endeksleri ile ilgili detaylı bilgilere Borsamız kurumsal web sitesinde yer alan “Katılım Endeksleri” sayfasından erişilebilmektedir.

KAFİF bildirimlerinizin, 2022 yıllık finansal raporlardan itibaren, her 6 ve 12 aylık finansal raporlarınız KAP’ta kamuya açıklandıktan en geç 1 iş günü sonra KAP’ta kamuya açıklanması gerekmektedir.

KAFİF bildiriminiz finansal raporlarınızdan önce ve/veya seans sırasında kesinlikle açıklanmamalıdır. 3 ve 9 aylık finansal raporlar için KAFİF bildiriminin yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.






Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir