Katılım Finans TarihiKitap ve Dergiler

İslami Finansın Küresel Önderleri – Sektördeki Dönüm Noktaları ve Yansımaları



Kitap, İslami finans sektörünün kırk yılı aşan gelişimini, sektörün temellerini atarak yön veren önderlerin tecrübeleri aracılığıyla aktarıyor.


İslami finans, özellikle 2007-2008 yıllarında yaşanan küresel finans krizinden sonra, ekonomik kırılganlıklara karşı gösterdiği dirençle ve yüzde 20’lere ulaşan yıllık büyüme oranlarıyla alternatif bir finansal sistem olarak ön plana çıkmıştır. Bu sayede, sadece İslam dünyasında değil Batılı ülkelerde de dikkat çeken bir finansal sistem olarak üzerinde durulmaya başlanmıştı.


İslami Finansın Küresel Önderleri, 1970’lerin başlarında İslami bankalar öncülüğünde ortaya çıkan modern İslami finans sektörünün kırk yılı aşan gelişimini, sektörün temellerini atarak ona yön veren önderlerin tecrübeleri aracılığıyla aktarıyor. Sektörün; akademi, siyaset, iş dünyası ve fıkıh alanındaki öncü isimlerini bir araya getiren kitap, yapılan röportajlar ile bu isimlerin görüşlerini ve düşüncelerini okura doğrudan yansıtmayı amaçlıyor.


Kitap sektörün dünden bugüne yaşamış olduğu serüveni, gelişimi, zorlukları ve küresel finans sektörü içerisindeki yerini, yapılan araştırmalar ve sektörde kilit rol oynamış isimlerin aktardığı anekdotlar aracılığıyla sunuyor. Bunları aktarırken, eleştirel bir bakış açısına ve farklı düşüncelere başvurmayı da ihmal etmiyor.


İslami finans sektöründe çalışanlar, akademisyenler ve karar vericilerin yanı sıra sektöre ilgi duyanlar için de benzersiz bir kaynak olan bu eser, İslami finansın doğuşundan bugüne dek hangi aşamalardan geçtiğini adım adım gözler önüne seriyor ve okura birçok açıdan yol gösterici olma niteliği taşıyor.



YAZAR: Emmy Abdul Alim

Çevirmen: Hüseyin Burgazoğlu

Basım Tarihi : Kasım 2019

Basım Dili : Türkçe

Orijinal Dil : İngilizce

Sayfa Sayısı : 352

Barkod : 9786058034013





Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir