Finansal Teknolojiler

Blockchain teknolojisi e-Devlet ile buluşuyor



e-Devlet girişleri blockchain tabanlı dijital kimlikler ile sağlanacak.

Türkiye’de en çok kullanılan kamusal platform durumundaki e-Devlet, devlet dairelerine gidilmeden birçok işlemin dijital adımlarla hızlı ve sorunsuz şekilde gerçekleştirilmesini mümkün kılıyor.

Hizmetin geliştirilmesine yönelik çalışmalara da hız kesmeden devam ediliyor.

Bu kapsamda e-Devlet hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik yeni bir adım atıldı ve e-cüzdan uygulamasıyla entegre çalışacak olan blockchain esaslı sistem ile kullanıcıların sisteme giriş yapabileceği kaydedildi.

Konuya ilişkin detaylar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından paylaşıldı.



“Yeni bir devrim”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Dijital Türkiye 2023 1’inci Toplantısı‘nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “e-Devlet’te yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini, dijital kimliği getiriyoruz.

e-cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlet’e girebilecek. Online e-Devlet’ten offline e-Devlet’e geçişin, yani kullanıcılar açısından dijital bilgilerinin cep telefonlarında güvenli bir şekilde tutulabildiği bir sisteme doğru evrilerek, ilk adımlarını bugün attığımız çalışmamız gelişerek yeni kolaylıkların kapısını aralayacak.” dedi.


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Dijital Türkiye 2023 1’inci Toplantısı‘nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, blokzincir tabanlı giriş sistemini ‘yeni bir devrim’ ifadesi ile vurgularken kısaca sistemin faydalarına da değinmiş oldu.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir