Katılım Bankacılığı

“Emlak Katılım İnsan Kaynakları” web sitesi yayında!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, finans sektöründe çalışan veya sektöre güçlü bir başlangıç yapmak isteyen adayları ‘Güçlü Kariyer’ staj ve işe alım programlarıyla tanışmaya davet ediyor.

Emlak Katılım Bankası, etkin ve verimli işe alım ile nitelikli beşeri sermayesini güçlendirerek her geçen gün gücüne olan güvenini artırıyor. İşe Alım Yönetimi kapsamında açık pozisyonları belirleyerek, bilgiyi değere dönüştürebilen, yüksek motivasyon sahibi ve kurum kültürüne uygun adayları Aynı Çatı Altında birleştiriyor.

Bu doğrultuda aynicatialtinda.com.tr kariyer sitesi üzerinden hem aranan nitelikler hem de işin genel tanımını içerecek şekilde ilanları yayınlıyor ve tüm işe alım sürecini yürütüyor.

Adayları, pozisyonun gereklilikleri doğrultusunda;

  • Genel Yetenek Sınavı

  • Yetkinlik Envanteri

  • Yabancı Dil Sınavı

  • Alan Bilgisi Sınavı

uygulamalarına tabi tutuyor; çok aşamalı ve birbirinden farklı mülakat teknikleri ile çalışan-iş uyumunu maksimum seviyeye çıkartıyor.

Bilgi, uzmanlık ve yetkinlik esaslı uygulamalar kapsamında değerlendiriyor. Yetenek rekabeti kapsamında aday arayışlarını kariyer portalları üzerinden yaparken, sosyal medya platformlarını da aktif kullanma konusunda adımlar atıyor ve dijital işe alımı yaygınlaştırıyor. Güçlü Kariyer kapsamında yeni mezun istihdamını önemsiyor; dinamik, üretken ve kendine güvenen adaylar ile sektörde geleceğe yön vermeyi hedefliyor.

Nihayetinde işe alıma konu olan her adayın kıymetli olduğuna inanıyor ve etkin geri bildirim ile adayları süreçler hakkında bilgilendiriyor, şeffaf iletişim sağlıyor.




Türkiye Emlak Katılım Bankası Hakkında

Banka, milli mücadele yıllarının ardından genç Türkiye Cumhuriyeti’nin imarını üstlenmek, inşaat teşebbüslerine destek olmak, yetimlerin hakkını korumak amacıyla 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla Emlak ve Eytam Bankası adıyla kurulmuştur. Kuruluşunun ilk yıllarında Yeni Meclis binası, Türk Ocağı binası ve Merkez Bankası binası gibi Birinci Ulusal Mimarlık Dönemi’nin en seçkin örnekleri arasında gösterilen projelere imza atmıştır.

Ülkemizin ilk konut projesi Bahçelievler Konutları’nın yapımını gerçekleştiren Emlak Katılım, bu projede kullandığı sistemle konut kredisi finansman modelinin ilk örneğini ortaya koymuştur. Daha sonra yurdun dört bir yanında hayata geçirilen Saracoğlu Mahallesi, Levent Konutları, Koşuyolu Mahallesi ve diğer sembol yapılarla ülkenin imarına ve gelişimine büyük katkı sağlamıştır.

Yıllar içerisinde değişen ülke ihtiyaçları sebebiyle birçok kez isim değişikliğine giden bankamız, Emlak ve Eytam Bankası olarak çıktığı yola, sırasıyla Türkiye Emlak Kredi Bankası ve Türkiye Emlak Bankası isimleriyle devam etmiştir.

2018 yılında bir katılım bankası olarak yeniden hizmet vermesi kararlaştırılan banka, 2019 yılında faaliyet izni almıştır.

Türkiye Emlak Katılım Bankası, bugün 95 yıllık köklü geçmişi ve alanında uzman bankacılardan oluşan ekibiyle hizmet vermeye devam etmektedir.

Türkiye Emlak Katılım Bankası, başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek olan stratejik sektörlere yönelik olarak, üreticilerden tüketicilere uzanan ekonomik döngüde sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modelleri geliştiriyor.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir